Kalottkonsult

Kalottkonsult logo

Kuntoarviot

Kattavat kuntoarviot Terve Talo -periaatteella

Toteutamme kuntoarviointeja Terve Talo -periaatteella. Arvioinneissa on mukana rakennusfysiikkatutkinnon suorittanut asiantuntijamme. Teollisuuden laitteiden kunnonselvityksessä mukana ovat pitkän kokemuksen omaavat suunnittelijamme, joilta onnistuvat muun muassa LVIA-laitteiden kuntoarviot ja mittaukset, esimerkiksi ilmavirtojen ja kosteuden mittaukset. Toteutamme rakennusten kunnonselvitykset ja korjausesitykset itse, ja teetämme alihankintana huoneilman VOC-analyysit sekä muita rakenteiden päästöselvityksiä.

Kuntoarvioiden aikana selvitetään myös mahdollisia korjaustoimenpiteitä, joiden pohjalta voimme esitellä asiakkaalle erilaisia vaihtoehtoja. Asiakas pääsee selvityksessä perehtymään toteutettavaan korjauslaajuuteen ja voi täten varmistua valitun ratkaisun oikeellisuudesta ja siitä, että korjauksen laajuus, elinkaari ja kustannukset ovat optimoidut.

Kuntoarvioissa kerätään yhteen kaikki tarvittava tämänhetkinen tieto kohteesta, esimerkiksi laitteiden viimeisimmät uusinta-ajankohdat. Mikäli tietoja ei ole aiemmin dokumentoitu, ne selvitetään ja dokumentoidaan.

Asiantuntijamme ovat mukana opastamassa oikeiden rakenneratkaisuiden tekemisessä. Autamme myös esimerkiksi ratkomaan rakenteiden kuivatukseen ja rakenteiden käyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä. Selvitämme rakennusfysiikan pohjalta, miten vesihöyry käyttäytyy ja tämän avulla, kuinka rakenteet pysyvät kuivana, niin uudiskohteissa kuin vanhaa rakennusta korjattaessa. Selvitämme myös ilmastoinnin ja painesuhteiden vaikutukset rakennuksen terveenä pysymiseen ja korjaamme mahdolliset viat.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota yhteyttä ja keskustellaan tarpeistanne tarkemmin!